Mbo bouwkunde

Lees hier alles over de mogelijkheden tot het volgen van een opleiding met betrekking tot bouwkunde en architectuur op het middelbaar beroeps onderwijs.

MBO Bouwkunde


Het worden van een architect is een lange weg. De titel ‘architect’ is niet gemakkelijk en snel te bereiken. Met alleen een diploma op het middelbaar beroeps onderwijs, red je het niet. Er zijn wel andere mogelijkheden in het wereldje van bouw, bouwkunde en architectuur. Lees er hier meer over.

Wanneer je in de wereld van de architectuur wil werken, zul je eerst een opleiding in deze richting moeten volgen. Op het middelbaar beroeps onderwijs (mbo) zijn er geen studies te vinden waarmee je de titel architect kan krijgen. Dit zal via het hbo en de universiteit moeten.

Mogelijkheden op het mbo

Maar er zijn toch nog studies te vinden op het middelbaar beroeps onderwijs die gerelateerd zijn aan bouwkunde en architectuur. Helaas bestaat er geen pure opleiding mbo bouwkunde. Er zijn wel allerhande andere opleidingen zoals mbo bouwkunde en constructietechniek of mbo interieurarchitectuur. Maar een opleiding mbo bouwkunde, waarmee je als architect kan gaan werken, bestaat dus niet.

Als je van het vmbo (voortgezet middelbaar beroeps onderwijs) af komt, kun je niet meteen een hbo studie gaan volgen in de richting architectuur of bouwkunde. Een vooropleiding op het mbo die te maken heeft met bouwkunde of architectuur is daarom zeer handig.


Een pure mbo bouwkunde opleiding bestaat dus niet

Zoals je hier leest, bestaat er geen opleiding, zoals bijvoorbeeld mbo bouwkunde, op het mbo, waarmee je architect kan worden. Hiervoor zul je dus echt een studie moeten volgen op een hoger niveau. Wanneer je bij de basis moet beginnen, kan een mbo studie in de richting van bouwkunde en architectuur je wel een extra dosis kennis geven. Een mbo studie op het gebied van bouwkunde en architectuur is dus nooit slecht.